Çevreyi kirleten propaganda

Başkent’in dört bir yanı, 7 Haziran’da milletvekili olabilmek için yarışan aday adaylarının afişleriyle doldu. Mamak’ta bir bina afişlerden görünmez hale gelirken, Ümitköy’de yol kenarları, trafik lambaları hatta ağaçlara kadar uzanan afişler vatandaşlardan tepki gördü.

Ankara, 7 Haziran yapılacak olan genel seçimler nedeniyle hareketli günler yaşarken, milletvekili olabilmek için yarışan aday adaylarının, kentin cadde ve sokaklarına astıkları afişlerin neden olduğu kirlik her geçen gün artıyor.
Başkentlilerden gelen şikayetler üzerine Ankara Hürriyet, son günlerde afiş kirliliğinin hızla artığı Ümitköy çevresini fotoğrafladı. Yol kenarları boyunca uzanan, bazı yerlerde trafik lambalarına asılan hatta ağaçlara çivilenen afişler dikkat çekti. İnsan yoğunluğunun fazla olduğu semtteki park ve otobüs duraklarında da aday adaylarının afişleri yer alıyor. Çankaya’da Ümitköy Köprülü Kavşağı’ndan başlayarak 2432. Cadde’nin sonuna kadar devam eden siyasi parti amblemleri ile seçim sloganlarının yazılı olduğu afişler, Başkentlilerden de tepki görüyor.

MAMAK’TA YOĞUN KEÇİÖREN’DE AZ
Ankara’daki diğer bazı bölgelerin seçim öncesi durumu ise şöyle:
* Mamak’ta, Tıp Fakültesi ve Nato Yolu caddeleri boyunca orta refüj, elektrik direkleri ve kavşaklardaki trafik ışıklarına asılan afişler, görüntü kirliliğine sebep oluyor.
* Keçiören’deki afiş sayısının diğer semtlere göre daha az olduğu görülüyor.
* Kent trafiğinin yoğun aktığı Ankara ve 1071 Malazgirt bulvarlarında da milletvekili aday adaylarının afişleri yer alıyor.
* Ayrıca kent merkezi ile ana arterlerdeki yaya üst geçitlerine asılan seçim afişleri de görüntü kirliliğine sebep oluyor.

EKİPLER SÖKÜP YIKIYOR
Büyükşehir Belediyesi’nden, geçen hafta yapılan açıklada, 7 Haziran genel seçimleri öncesinde afiş ve pankart kirliliğine karşı önlemlerin artırıldığını belirtilmişti. Açıklamada, “Kavşaklara, elektrik direklerine, otobüs duraklarına, yaya geçitlerine, üstgeçitlere, ağaçlara, trafik lambalarına asılan pankartlar, belediye ekipleri tarafından toplanırken, yapıştırılan afişler de basınçlı sıcak su ile sökülüyor” bilgisi verilmişti.

Aday adaylarının afişleriyle donatılan Mamak’taki boş bir bina, görünmez hale geldi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir