Olağanüstü iptal

Ankaragücü yönetimi, daha önce ilan ettiği genel kurul kararını rafa kaldırdığını açıkladı.

Ankaragücü’nde olağanüstü seçimin yapılmasına bir gün kala, mevcut yönetim kritik bir kararla kongrenin iptal edildiğini duyurdu. Bu şartlarda, mevcut yönetim görevine devam edecek. Yaklaşık 3.5 ay önce yapılan genel kurul öncesinde de benzer bir durum yaşanmış, önce kongre tarihi ileriye çekilmiş, ardından da Mehmet Yiğiner aday olmadığı halde, sandıktan görevine devam kararı çıkan yönetim, Yiğiner’i başkanlık koltuğuna oturtup, A.Gücü’nü bugünlere taşımıştı. Son alınan kararın gerekçesi olarak yeterli adayın çıkmamaması gösterilirken, yönetim kanadı, genel seçim atmosferiyle şiddetini arttıran siyaset rüzgarını arkasına alabilmek için yeni bir manevra yaptı.
A.Gücü yönetimi, 17 Nisan 2015’teki toplantısında, kulübü olağanüstü genel kurula götürme kararı almıştı. Yönetimin açıklamasında, A.Gücü’nün sorunlarını çözüme kavuşturup, kulübü aydınlık geleceğe hazırlayacakların önünü açmak için bu yönde bir karar alındığı belirtilirken, gelinen noktada arzulanan başarıyı yakalayacağına inanılan ehliyet ve liyakate sahip, güçlü ekonomisi olan kişi yada kişilerin yönetime ve başkanlığa talip olmadığının altı çizildi. Mehmet Yiğiner’in, 24 Ocak 2015’teki kongreye şahsen katılmamasına rağmen, aday çıkmaması ve emanetin yere düşürülmemesi adına, onurlu görevi yönetim kurulu arkadaşları ile birlikte kabul ettiği belirtildi.
7 Haziran 2015’teki genel seçimlere de vurgu yapılarak, “Ülkemiz, seçim atmosferine girdi. Ankara da bu süreci hızlı bir şekilde yaşıyor. Milletvekili adayları, yoğun çaba içerisinde halkı ikna ederek, sorunların çözümü ve daha yaşanabilir bir Türkiye için temsil yetkisi istemekte. Ankara, 2 bölge de toplam 32 milletvekili yetkilendirip parlamentoya gönderecek. 32 koltuğa talip vekil adayları, 105 yıllık maziye sahip, müthiş taraftar potansiyeli ile Ankara’nın en büyük marka değeri A.Gücü’nün sorunlarını görmezden gelmekte. Elbette sandıkta bunun bir karşılığı olacaktır” ifadeleri dikkat çekti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir