Karar Baxter

Gençlerbirliği, yeni sezonda takımı çalıştıracak teknik direktör olarak İskoçyalı isim ile anlaştı.

Gençlerbirliği’nde teknik adam arayışları sonuçlandı ve takımın başına İskoçyalı isim Stauart Baxter’in getirilmesi kararlaştırıldı.
Mesut Bakkal ile yolların ayrılmasının ardından arayışlara başlayan kırmızı-siyahlılarda; yabancı olarak Age Haredie’nin yanı sıra yerli isimler; Fuat Çapa, Tolunay Kafkas, Mehmet Özdilek, İrfan Buz ve Tayfur Havutçu gündeme gelmiş, başkan İlhan Cavcav, Tolunay Kafkas ve Tayfur Havutçu ile yaptığı görüşmelerden sonuç alamamıştı. Beşiktaş ile oynanan ligin son hafta maçında Ankara’ya davet edilen ve karşılaşmayı izleyen İskoç teknik adam Stuart Baxter konusunda, İlhan Cavcav noktayı koydu ve takımı kendisine emanet etmeyi kararlaştırdı. Dün yapılan yönetim kurulu toplantısında da Stuart Baxter ismine onay çıktı.

DÜNYAYI DOLAŞAN İSKOÇYALI
61 yaşındaki Baxter, futbolculuk kariyerinde; İngiltere, İskoçya, Avustralya, İsveç ve ABD’de farklı takımlarda oynadı. Baxter, teknik direktörlük kariyerine jübilesini yaptığı Norveç’in Skarp takımında başladı. Portekiz’in Vitoria Setubal, İsveç’in Halmstad, Japonya’nın Vissel Kobe takımlarında çalıştı. 1998’de İsveç ekibi AIK Stockholm’u şampiyonluğa taşıdı. 2000’lerin başında, İngiltere U-19 Milli Takımı ve Güney Afrika milli takımında görev aldı. 2008’de Finlandiya Milli Takımı’nın başına geçti. Dünya’da 33. sırada bulunan kuzey ekibi, onun yönetiminde 86.’lığa kadar geriledi. Güney Afrika takımlarından Kaizer Chiefs’te 2012-13 sezonunda göreve başlayan İskoç teknik adam ilk sezonunda ligi ve kupayı alırken, ikinci sezonunda ekibi şampiyonluk yaşayamadı. Baxter, 2014-15 sezonunda takımını yeniden şampiyonluğa taşıdı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir