Ulus esnafı AŞTİ’ye taşınıyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi Ulus’ta geniş bir meydan yapabilmek için çalışmalarını sürdürüyor. “Ulus Tarihi Kent” projesi kapsamında yıkılacak olan Anafartalar Çarşısı esnafının, AVM yapılması düşünülen AŞTİ’ye taşınması planlanıyor
Olağanüstü toplanan Büyükşehir Belediye Meclisi’nde, Ulus Tarihi Kent Merkezi Yenileme Alanı’nın yeni planı meclis üyelerinin oy çokluğuyla karara bağlandı. Büyükşehir Belediyesi ile Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) arasında, Ulus Tarihi Kent Merkezi projesi kapsamında yıkılacak binalar için yaklaşık 3 yıldır süren görüşmeler geçtiğimiz günlerde son buldu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ve Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in imzaladığı protokolle birlikte Ulus Meydanı’nda bulunan Ulus İş Merkezi, Anafartalar İş Merkezi ve Ulus Hali, Büyükşehir Belediyesi’ne devredildi.

MÜLKİYET ÇÖZÜLDÜ SIRA ESNAFTA
Ulus heykelinin etrafını geniş bir meydan haline getirecek proje kapsamında Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü, Anafartalar Çarşısı ve Gümrük Müsteşarlığı binalarının yıkımı gerçekleştirilecek. Kültür Varlıkları Koruma Kurulu tarafından tescillenen ve İl Özel İdare’den Büyükşehir mülkiyetine geçen Ulus İş Hanı ise yıkılmayacak. Atılan imzaların ardından mülkiyet sorununu çözen Ankara Büyükşehir Belediyesi şimdi de burada bulunan esnafın sorunsuz bir şekilde taşınması için kolları sıvadı.

ESNAF AŞTİ’YE TAŞINACAK
Mamak’ta yeni bir otogar inşa etmeyi hedefleyen Büyükşehir Belediyesi, AŞTİ’yi AVM ve iş merkezine dönüştürmeyi planlıyor. AŞTİ’nin yeniden dizayn edilmesinin ardından Ulus’ta yıkımı gerçekleştirilecek Anafartalar İşhanı’nda bulunan çok sayıda esnaf buraya yerleştirilecek.

ORTAK KARAR ALINACAK
Ulus’taki esnaf ile oturularak ortak bir karar alınacağını ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, “Ulus Tarihi Kent projesi yürütülürken bizim temel prensibimiz buradaki esnafı mağdur etmemek. Dolayısı ile esnaf ile oturup birlikte karar alacağız. Benim kafamdaki proje AŞTİ’deki terminalleri Mamak’a taşımak. Ulus’taki esnafı da Ankara’nın en önemli alışveriş merkezi haline getireceğimiz AŞTİ’ye taşımayı düşünüyorum. Tabi burada esnafımızın vereceği kararda önemli olacak. Eğer kendilerinin başka çözümü varsa bunları da değerlendireceğiz” şeklinde konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir