Sessiz Çığlık’ İşitme Engelliler Milli Takımı Yurda Döndü

Rusya’yı 4-0 yenerek Avrupa İşitme Engelliler Futbol Şampiyonu olan ‘Sessiz Çığlık’ işitme engelliler milli takımı İstanbul’a döndü.

Türkiye Futbol Federasyonu’nun destek verdiği ve İşitme Engelliler Federasyonu bünyesinde bulunan ‘Sessiz Çığlık’ takımı, final maçında Rusya’yı 4-0 mağlup ederek şampiyon oldu. Antrenör Mücahit Öztürk, futbolda bir ilke imza attıklarını ve çok mutlu olduklarını belirtti. Öztürk, “Almanya’nın Hannover şehrinde yapılan Avrupa şampiyonasında takım olarak şampiyon olduk. Futbolda bu bir ilkti. 2012 dünya şampiyonasından sonra bu da ikinci Avrupa şampiyonluğumuz oldu. Çok mutluyuz, yurdumuza memleketimize döndük. Bu şampiyonluğu bütün Türk milletine armağan ediyorum. Çeyrek finalde Hırvatistan’ı 5-2 yendik, yarı finalde de İngiltere’yi 3-2 yendikten sonra finalde Rusya ile karşılaştık. Rusya’yı 4-0 net bir skorla yendik ve ülkemize Avrupa şampiyonluğunu kazandırdık” dedi.

İşitme engelliler milli takımı, C Grubu’nda oynadığı maçlarda Belçika ile 1-1 berabere kalmış, Hırvatistan’ı 8-0, Fransa’yı ise 2-0 mağlup ederek grup lideri olarak çeyrek finale çıkmıştı. Milliler çeyrek finalde ise İrlanda Cumhuriyeti’ni 5-2 yenerek yarı finale yükselmişti. Milli Takım yarıfinalde de İngiltere’yi 3-2 yenerek finale adını yazdırmıştı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir