Özdilek reçeteyi sundu

Bursa karşısında yenilgiyi hak etmediklerini ileri süren tecrübeli teknik adam, “Yaşadığımız sorunun üzerinde çalışıyoruz ancak demek ki yeterli olmuyor” diye konuştu.

Süper Ligin 4. haftasında deplasmanda oynadığı maçta Bursaspor’a 3-2 yenilen Gençlerbirliği’nde moraller bozuk. Milli maç arası verilmeden önce oynadığı maçta Kasımpaşa’yı 1-0 yenerek, iki haftada aldığı yenilgilerin üzerini örten kırmızı-siyahlılar, yeniden döndükleri ligde Bursaspor karşısında puan çıkaramadı. İki takımın da vasatı aşmayan futbolunda sonucu basit hatalar belirledi. Antalyaspor yenilgisinin ardından İskoç teknik Direktör Stuart Baxter ile yolları ayıran, Kasımpaşa maçına yardımcı antrenör Naci Şensoy ile çıkan Başkent temsilcisi, Teknik Direktörlüğe ikinci kez getirdiği Mehmet Özdilek yönetiminde çıktığı ilk maçta, hedeflediği puanı alamadı.
3-2 kaybettikleri maçın ardından değerlendirmelerde bulunan Teknik Direktör Mehmet Özdilek yenilgiyi hak etmediklerini söyledi.
Maçta çok basit goller yediklerini ifade eden Özdilek, şunları söyledi:
“Bursaspor bile bu kadar kolay gol atacağını düşünmemiştir. Zor bir deplasmanda 2 gol atıp, 3 gol yiyorsanız hanenize puan yazdırmanız kolay değil. Kolay gol yeme hastalığımız ne yazik ki sezon başından beri devam ediyor. Bunun üzerine çalışıyoruz ama demek ki yeterli olmuyor. Çıkaracağımız dersler ve alacağımız yol var. Bursaspor karşısında sahada bir Gençlerbirliği vardı. Yenilgiyi hak etmedik ama futbol sonuçta netice oyunu. Rakibi de tebrik etmek lazım. Artık, Beşiktaş maçını düşünmek zorundayız”

4 MAÇTA 9 GOL

Gençlerbirliği sezonun geride kalan 4 maçında kalesinde 9 gol görürken, değişik bir grafik çizdi. Kırmızı-siyahlılar, 1-0 kazandığı Kasımpaşa maçında kalesini gole kapatırken, diğer 3 maçta 3’er gol yedi. Başkent ekibi, Çaykur Rizespor’a 3-2, Antalyaspor’a 3-1 ve Bursaspor’a 3-2 mağlup oldu. Ç.Rizespor ve Antalya maçlarında önde iken skoru tutamazken, Bursa karşısında rakibini hiç yakalayamadı. Kaleyi ilk iki maçta Ferhat, sonraki maçlarda Hopf korudu.
BURSA TERS GELİYOR
Bursaspor, Gençlerbirliği ile oynadığı maçlarda rakibine ters geliyor. Kırmızı-siyahlılar, ligde önceki günkü maça kadar rakibi ile yaptığı 12 maçta sadece bir kez kazanabilme başarısı gösterdi. Geçen sezon ligdeki iki maçı kaybeden, kupada 1-1’in rövanşında Ankara’da rakibine 3-2 yenilen Gençlerbirliği, bu süreçteki tek galibiyetini 2013-2014 sezonunda yine Mehmet Özdilek yönetiminde Ankara’da oynanan maçta 1-0’lık skorla almayı bildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir