‘Başımızı eğecek değiliz’

Tecrebeli teknik adam, büyük takımların hataları hemen cezalandırdığını belirtip, “Bu seviyelerde oynarken daha dikkatli olmak gerekiyor. Dersler çıkaracağız” dedi.

Süper Ligin 8. haftasında deplasmanda oynadığı maçta Galatasaray’a 4-1 yenilen Gençlerbirliği’nde keyifler kaçtı. Kayesirspor’u 2-0 yenip milli maç arasına moralli giren kırmızı-siyahlılar, ilk yarısını 1-0 önde kapadığı maçın ikinci yarısında tam anlamıyla dağıldı ve üstü üste gelen gollerle neye uğradığını şaşırdı. Başkent ekibinin Teknik Direktörü Mehmet Özdilek, Galatasaray karşısında çok farklı iki devre oynadıklarını söyledi.
Özdilek, siyah ile beyaz kadar farklı iki görüntü ortaya koyduklarını belirtip, şunları söyledi:
“İlk yarı iyi olan taraftık. Bu bölümde 3 gol bile bulabilirdik ancak ilk 45 dakikayı 1-0 önde tamamladık. İkinci yarı bizim için iyi geçmedi. Galatasaray’ın ikinci yarıya baskılı başlayacağını ve tempoyu yukarı taşıyacağını biliyorduk. Bununla ilgili arkadaşlarımızı uyarmıştık ancak basit bir gol yedik. Ardından da ayaklarımızın üzerine sağlam basamadık. Böyle bir seviyede bu kadar basit hata yapmamak gerekiyor. Galatasaray gibi bir rakibiniz olunca, hatalarınız hemen cezalandırılıyor. Aslında bizim ilk yarıda yapamadıklarımız, Galatasaray’ı oyunun içinde bir adım öne geçirdi.”
Aldıkları yenilgiden ötürü üzgün olduklarını aktaran Mehmet Özdilek, “Üzgünüz ancak kafamızı öne eğecek halimiz yok. Bugün üzüleceğiz, yarın önümüze bakacağız. Lig devam ediyor. Beklemediğimiz bir mağlubiyet oldu. Kendi adımıza gereken dersleri çıkarmak istiyoruz. Eksiklerimizi gidermek için çalışacağız. Önümüzde bir derbi maçı var. Kazanma adına neler yapabiliriz onlar üzerinde kafa yoracağız.”

İKİNCİ YARI SAHADA YOKTUK

Gençlerbirliği Başkanı İlhan Cavcav, Galatasaray’ın ikinci yarıda yaptığı isabetli değişikliklerle maçı kazandığını söyledi.
Cavcav, ilk yarıda iyi oynamalarına rağmen ikinci devre varlık gösteremediklerini ifade edip, şöyle konuştu:
“İlk yarıyı 1-0 önde kapattık ancak ikinci yarıda mağlup olduk. İkinci yarı Gençlerbirliği sahada hiç yoktu. Bunun karşılığında da Galatasaray 4-1 gibi bir skorla maçı kazandı. Galatasaray’ı canı gönülden kutluyorum. Kendi oyuncularıma bir şey diyecek halim yok. Futbolda bunlar olağan şeyler.”
Bir gazetecinin “Beşiktaş maçının ardından hakemler konusunda şikayetçi idiniz. O günden sonra değişen bir şey oldu mu?” sorusunu ise Cavcav, “4 gol yemiş bir kulübün başkanı olarak, genç hakemi canı gönülden kutluyorum. Hakemin oyun içinde verdiği kararları çok isabetli olarak görüyorum. Genç hakem Çağatay Şahan Türk futboluna büyük katkı sağlayacak, kanaatindeyim” diye cevapladı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir