Şampiyonun adı değişmedi

Yenimahalle Belediyesi, geçen yıl olduğu gibi bu yılda kadınlar hentbol süper liginde zirveye çıktı. Mavi-beyazlılar, üçüncü kez finalde karşılaştığı Muratpaşa Belediye’yi seride 3-0 ile geçip mutlu sona ulaştı. Kaptan Yeliz Özel, 9 gol ile son maçın da yıldızı oldu.

Kadınlar Hentbol Süper Liginde şampiyonun adı değişmedi. Geçen yılın 3 kupalı şampiyonu Yenimahalle Belediyespor, play-off serisinde Muratpaşa Belediye’yi 3-0’la geçerek, kupayı ikinci kez havaya kaldırdı. Son 3 sezonda, rakibi ile üçüncü 3. finalini oynayan Başkent temsilcisi, bu şampiyonlukla, rekabette de 2-1 öne geçti.

Ankara’daki final serisinin ilk maçını 10 farkla kazanan, Antalya’daki ikinci maçta da rakibini 11 sayı farkla mağlup eden mavi-beyazlılar, kendilerini zafere taşıyacak üçüncü maça tutuk başlasa da ilerleyen bölümde tecrübesini ve kalitesini gösterip, oyuna ve skora denge getirmeyi bildi. Özellikle Yeliz Özel ve Laiuk’un golleri ile Başkent ekibi soyunma odasına 19-18 önde gitti.
İkinci yarıda savunmada daha dirençli oynayan bir Yenimahalle Belediyesi ve rakip hücumlarına geçit vermeyen kaleci Wysokinska vardı.
Hızlı hücumlarda, Yeliz, Esra ve Tankaskaya ile peş peşe goller bulan Başkent ekibi, farkı yavaş yavaş açmaya başladı. Salona takımlarını desteklemeye gelen taraftarların coşkusu, Yenimahalle Belediyesi’ni ateşlerken, ev sahibi ekip ilerleyen bölümde oyundan iyice düştü. Karşılaşmadan 36-29 galip ayrılan Yenimahalle Belediyesi, normal sezonda iki kez yenildiği rakibine, final serisinde maç vermeden, kupaya uzandı.
Takım kaptanı Yeliz Özel, her zaman olduğu gibi maçın belirleyici aktörü olurken, 9 gol atarak finalin en değerli ismi unvanını kazandı. Tankaskaya 6, Esra ve Chumak 5, Laiuk da 4 golle oynadı.

YİNE YENİDEN YENİMAHALLE

Yenimahalle Belediyespor’a kupasını ve madalyalarını Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar ve Hentbol Federasyonu Başkanı Bilal Eyüboğlu verdi. Kupayı üst üste 2. kez müzesine götüren Yenimahalleli hentbolcular, kupa törenine “Yine Yeniden Yenimahalle” yazılı tişörtlerle çıktı. Şampiyonluk sevincini tribündeki taraftarıyla paylaşan mavi-beyazlılar, sahada Ankara havaları eşliğinde dans ederek şampiyonluğun tadını çıkardı.
Karşılaşma sonrası şampiyonluk coşkusu yaşayan Yenimahalleli hentbolcular, kupa ile selfi çekmeyi ihmal etmedi. Müsabakanın başarılı isimlerinden Nurceren, unutulmaz anı ölümsüzleştirdi.

İKİ SEZONDA BEŞİNCİ KUPA

Karşılaşmayı değerlendiren Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, “Oyuncularımızı canı gönülden kutluyorum. Kupayı tekrar Ankara’ya getirdiğimiz için çok mutlu ve gururluyum. Yenimahalle’ye şampiyonluk yakışır. Başarılarımızın devamını temenni ediyorum” dedi.
Kazanılan şampiyonluğun, en değerli şampiyonluk olduğunu dile getiren Takımın Teknik Serdar Eler, “2 sezonda 5. kupamızı kazandık. Bu şampiyonluğun daha anlamlı olduğunu düşünüyorum. Şampiyonluk için mücadele eden 5 güçlü ekibin arasından sıyrılarak kalitemizi gösterdik. Oyuncularımı tebrik ediyorum” diye konuştu.

ANKARASPOR YARI FİNALDE

Erkekler Hentbol Süper Lig play-off çeyrek final serisi ikinci maçında Büyükşehir Belediyesi Ankaraspor, sahasında Nilüfer Belediyespor’u 30-28 yendi. Deplasmandaki ilk maçı da 28-21 kazanan başkent ekibi, bu sonuçla seride durumu 2-0’a getirerek adını yarı finale yazdırdı. Karşılaşmanın ilk yarısını, konuk ekip Nilüfer Belediyespor 14-13 önde tamamladı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir