Çankaya Gençlik 1. Kümeye çıktı

cankayagenclikÇANKAYA GENÇLİK 1. KÜME’DE

Yeşil-beyazlı takım, Ankara Amatör 2. Küme’de sezonun bitmesine 4 hafta kala, 1. Küme’ye yükselmeyi garantiledi. Teknik Sorumlu Ali Gökçe, “İlk yılımızda şampiyon olacağız” dedi Ankara 2. Amatör Küme’den 1. Küme’ye çıkan ilk takım Çankaya Gençlik Spor Kulübü oldu. Yeşil-beyazlı ekip, pazar günü oynanan maçta, Karşıyaka İdman Yurdu’nu 6-3 yenerek, 1. Küme’ye yükselmenin sevincini yaşadı. 3. grup maçında, Çankaya Gençlik’e galibiyeti getiren golleri Bilal (3), Mustafa Duruer (2) ve Arda kaydettiler. 10 maçta 9 galibiyet ile puanını 27’ye yükselten Çankaya Gençlik, 1. Küme’ye çıkmayı garantiledi. Gruptaki puan cetvelinde, Çubuk Gençlik 23 puanla 2., Gazi Orman Çiftliği de 20 puanla 3. sırada bulunuyor.GÖKÇE: ŞAMPİYON OLACAĞIZ
Çankaya Gençlik Teknik Sorumlusu Ali Gökçe, sezonun ilk yarısında 4-3’lük skorla tek mağlubiyeti yaşadıkları Karşıyaka İdman Yurdu’nu 6-3 yenerek hem rövanşı aldıklarını hem de 1. Küme’ye yükseldiklerini söyledi. Kalan 4 maçtan 2’sinin ligden çekilen takımlarla olduğunu belirten Ali Gökçe, “Grubumuzdan 2 takım 1. Küme’ye çıkacak. Şu anda, hükmen alacağımız galibiyetlerimizi de hesaplarsak, 33 puana yükselmiş durumdayız. Grubumuzun üçüncü takımı ile aramızda 7 puan fark var. Bu nedenle 1. Küme’ye çıkmayı garantilemiş durumdayız. Bizden başka bir üst lige çıkmayı garantileyen takım henüz yok. 2. Amatör Küme’nin en güçlü takımıyız. Kalan 2 maçımızda da rakiplerimizi yenip puan farkıyla şampiyon olacağız” dedi.
“FUTBOLDAN ZEVK ALDIK”
Kendisinin de formasını giydiği Çankaya Gençlik’in 2 sezondur faaliyetlerine ara verdiğini belirterek, sezon başında yeniden 2. Amatör Küme’den yola çıktığını belirten Gökçe, şunları söyledi: “Benim de ilk deneyimim oldu. Beraber futbol oynadığımız Uğur Sipahi ağabeyimizi kaptan yapıp, yine takımdan büyüğümüz Serdar Alpar ile yola çıktık. Ankaragücü’nde profesyonel olmuş ancak çeşitli nedenlerle futbol hayatına son vermiş Cemre Kemal Gürbüz, Ergin Pektaş, Mustafa Duruer ve Mutafa Bilal Demiryürek’i kadromuza kattık. Yıllardır tanıdığımız Üstün Alpay, bir sezon önce 2. Küme’nin gol kralı olan İsrafil Yıldız, amatör kümelerin tecrübeli eldiveni Gürol Saçin ile Volkan Soysal hocamızın öğrencisi Sercan Açıkel’i son gün transfer ettik. Kulübümüzün eski lisanslı futbolcusu olan Bedirhan Altınok, Melih Doğan Kılıç, Arda Yalçın, Ege Yılmaz, Mehmet Altay, Ferhat Boztepe ve Yiğit Dalçiçek ile kadromuzu tamamladık. Futbolcularımıza maddi hiçbir şey vaat etmedik. Sadece futbol oynamaktan ve bulundukları ortamdan zevk alacaklarını söyledik. Her maçtan önce bir futbolcumuz kahvaltı masrafını üstlendi, birlikte olmak için fırsat yarattı. Futbollarına ve kişiliklerine kefil olduğumuz futbolcularımız sağ olsunlar, bizi mahcup etmedi. Bu başarı futbolcularımızın. Ancak bizlere maddi manevi destek veren ailelerimize, dostlarımıza, arkadaşlarımıza ve yönetim kurulu başkanımız Yaşar Önel’e ayrıca teşekkür ediyorum.”