BÜYÜK ATATÜRK KOŞUSUNUN 81. YAPILDI

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin 97. Yıl Dönümü sebebiyle düzenlenen Uluslararası  Büyük Atatürk Koşusunun 81. si yapıldı.

Ankara Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Türkiye Atletizm Federasyonu tarafından ortaklaşa düzenlenen koşuda kadınlarda Elif Karabulut, erkeklerde ise Etiyopyalı Fetene Alemu Regasa birinci oldu.

Büyük Atatürk Koşusu’nun startı Atatürk’ün Ankara’ya giriş yaptığı Dikmen Keklikpınar’ında      Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı İbrahim Özekinci, Vali Yardımcısı Fatih Ahmet Kurt, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ali Gökşin, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Burhan Başoğlu, Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar  tarafından verilerek, 10.8 km’lik koşu  TCDD Ankara Garı önünde son buldu.

Yarışmanın Ödül töreni Ankara Spor Salonunda gerçekleşti. Erkek ve Bayanlarda ilk 10’a giren sporculara Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu Başkanlığı tarafından tam altın ve çeyrek altın, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Kupa ve madalya, Atletizm Federasyonu tarafından para ödülü verildi.

Amatör Spor Kulüpleri Federasyon Başkanı Sayın Murat KANDAZOĞLU ile TASKK Genel Sekreter Yardımcısı ve Yönetim Kurulu Üyemiz  Abdullah ALBUNAR’ ında katıldığı koşu ve ödül töreninde dereceye giren sporculara ödüllerini verdiler.

“Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’dan başlattığı Milli Mücadele hareketini yürütmek, Anadolu’nun üstüne çöken kara bulutları aydınlatmak ve işgal güçlerine karşı durabilmek için  Milli Mücadele’nin merkezi olarak Ankara’ya geldiği  27 Aralık 1919 tarihi Türkiye Cumhuriyeti tarihinde bir milattır. Ankara, milli mücadelenin sevk ve idare merkezi olma yolunda, milletimizin kaderinin şekillenmesinde tarihi bir misyon yüklenmiştir.

Federasyon olarak,  Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasında Ankara’ya bu önemli misyonu yükleyerek bu mücadeleyi Ankara’dan yürüten Ulu Önder Mustafa KEMAL Atatürk’ü  şükran ve minnetle bir kez daha yad ediyoruz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir