Amatörler rahat nefes aldı

AMATÖRLER SAHİPSİZ KALMADI

ANKARA 19 MAYIS STADYUMUNUN ALTINDA BULUNAN AMATÖR SPOR KULÜPLER SAHİPSİZ KALMADI…
“FETO” BÜNYESİNDE MEDYA YAPILANMASINA AİT OLAN TANDOĞAN TV GENEL MERKEZ BİNASINA GENÇLİK VE SPOR BAKANI AKİF ÇAĞATAY KILIÇ’IN TALİMATLARIYLA AMATÖR SPOR KULÜPLERİNE TAHSİS EDİLMESİ AMATÖRLERİ SON DERECE SEVİNDİRDİ.
AASKF (ANKARA AMATÖR SPOR KULÜPLERİ FEDERASYONU) BAŞKANI MURAT KANDAZOĞLU VE YÖNETİM KURULUNUN GİRİŞİMLERİYLE GENÇLİK VE SPOR BAKANININ İLGİLENMESİ VE BAKAN KILIÇ İLE DE GÖRÜŞMELERİNDEN SONRA STADYUMA YAKIN MERKEZİ YERLERİNDEN TANDOĞAN TV MERKEZ BİNASINA TAŞINMA KARARININ ALINMASI AMATÖR SPOR KULÜPLERİ ARASINDA BÜYÜK SEVİNÇ YAŞANDI.

Ankara 19 Mayıs Stadyumu’nda yıkım süreci kararı alınmasından sonra Eskişehir yoluna yapılması planlanan yeni stadyum projesinden vaz geçilmiş, mevcut 19 Mayıs Stadı’nın yıkılarak yerine 41 bin 923 bin kişilik yeni stadyum yapılması kararı alınmıştı. 19 Mayıs Stadyumu’nun yıkılmasına ilişkin projeye hız verildi. Stadın altında amatör kulüplere tahsis edilen odaların boşaltılması için girişim başlatıldı. Yaklaşık 50 kulübe gönderilen yazıda odaların boşaltılması için 25 Haziran tarihine kadar süre verilmesiyle kulüpler arasında endişe yaratmıştı.
Bunun üzerine kolları sıvayan Ankara Amatör Spor Kulüpleri Federasyon (AASKF) başkanı Murat Kanadoğlu ve yönetimi Spor Bakanı ile görüşmesi sonunda yardımcı olma talepleri boşa çıkmadı. 19 Mayıs Stadyumu’nun yıkılmasına ilişkin projeye hız verilmesinden sonra yaklaşık 50 kulübe gönderilen yazıda odaların boşaltma kararının alınması ile kulüpler arasında endişe yaratmıştı.
GHSB (Gençlik ve Spor Bakanı) Akif Çağatay Kılıç ile görüşmeleri sonunda mutlu sona ulaşıldı.
Yapılan görüşmede Kanadoğlu şunları söyledi: “ Spor bakanımızdan randevu talebimiz oldu. En kısa zamanda da bizleri makamına kabul etti. Stat’ın yıkılmasıyla stat altında bulunan kulüplerimizin sata’a yakından yer gösterilmesi talebinde bulunduk. Sayın: Bakanımız Akif Çağatay Kılıç, isteklerimizi geri çevirmedi.
Bakanımızın amatörlerin mağdur edilmemesi içinde Tandoğan TV Genel Merkez binasına
taşınmamız kararlaştırıldı. Bu karar bizler ve Amatör Spor Kulüp temsilcileri arasında sevinçle karşılandı. Bu alaınan kararın tarihi bir karar olduğunu ifade eden Kandazoğlu Bakan Kılıç’a teşekür ederek mutluluğunu dile” getirdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir