Milli takımımız yediği iki golde de hakem hatası var


MİLLİ TAKIMIMIZ BU FEDERASYON VE EKİBİ İLE YÜRÜMEZ
Değerli okurlarım, Türk Milli takımızın çok önemli bir maçının ilk 45 dakikasında
yediğimiz 2 golle soyunma odasına üzgün gitti. Milli takımımızın bugün sonucu ne olursa olsun milliler elinden geleni yaptı. Çok merak edilen bir maç daha. 2018 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri I Grubu’nda son 3 maçını kazanan ve 13’er puanlı Hırvatistan ve İzlanda’nın 2 puan gerisinde 11 puanda bulunan Türkiye aynı puanı olan Ukrayna ile deplasmanda 90 dakika verilen mücadelede ve yediği iki golde de hakem hatası vardı. Milli takımımızın eksikleri yok muydu? Elbette ki vardı. Kanatta orta sahada ve Gol yollarında cimri kaldığımız açık ve netti. Bu karşılaşmada millilerimizi umutsuzluğa itmek biraz haksızlık olur diye düşünüyorum.
Karşılaşmanın 18 dakikasına kadar ev sahibi çok erken gol arama mücadelesi verse de
millilerimiz, pes etmedi. Karşılaşmaya Ukrayna iyi başladı. Milli takımımızda çok iyi karşılık verdi. Ancak 18 dakikada Osetya’dan ve bir de auta çıkmış topun oyunda olduğu gerekçesiyle orta ve yardımcı hakemlerin hatası ile goller yedik ve 2-0’ a teslim olduk.
MİLLİLERİMİZİN EKSİKLERİ YOK MU?
Fatih Terim ile yaşanan uyumsuzluklar nedeniyle milli takımdan Terim’in azledilmesi üzerine ve yerine Mircea Lucescu’nun getirilmesine karşın moral bozukluğu ile Rusya’ya uçan millilerimiz pek de hak etmediği bir yenilgiyle yurda döndü diyebiliriz.
Bu önemli karşılaşmada hakem hatalarını bahane etmek gibi bir mızıkçılardan değilim. Burada gözle görünür hakem hatalarını da göz ardı edemeyiz. Bütün bunlara rağmen Türk Milli takımımız gerçekten kadroda boşluklar olmasına karşın iyi mücadele etti. Bir de penaltı pozisyonunun orta ve yardımcı hakemlerin es geçilmesi belki de bizim sahadan galibiyeti kaçırdığımızı iddia etsem bana hadi be şuradan bu adam kafayı üşütmüş deseler hiç şaşmam. Bir gol ofsayt bir golde top resmen auttan oynandı. Bütün bunlar yeterli mi? Tabi ki değil. Ayrıca milli topçularımızın da gururlarıyla oynama gibi bir lüksümüz de söz konusu olamaz. Bütün bunları bir kenara bırakıp geleceğin milli takımını oluşturmanın yollarını araştırsak nasıl olur? Ukrayna maçından önceleri millilerimizi bu duruma getiren Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), nerelerde yanlış yaptı. Sayın: “Yıldırım Demirören ve ekibi, siz artık bırakın şu milletin ve Türk futbolcularının yakasını. Bu iş sen ve ekibinle yürüyecek gibi değil. Çünkü sadece milli takımımız değil Türk futbolu yok oluyor”, yoook…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir