Ankaragücü, deplasman kralı oldu

ANKARAGÜCÜ, DEPLASMAN KRALI OLDU

TFF 1. Lig 11. hafta karşılaşmasında MKE Ankaragücü, deplasmanda Eskişehirspor’u 3-1 mağlup etti…
Maç öncesi MKE Ankaragücü, sahaya çıkarken, ellerini tuttukları çocukların “yağmurdan ıslanmamaları için sırtlarındaki yağmurlukları çocuklara vermesi dikkat çekti. Daha sonra Hakkâri’de “şehit” düşenler anısına saygı duruşu yapıldı.
Karşılaşmaya ilgi gösteren 7-8 bin Eskişehirspor taraftarının önüne taraftarlarından yoksun çıkan başkent ekibi, maçın henüz 3 dakikası içerisinde zor anlar yaşadı.
Ev sahibi Eskişehirspor, sol kanattan geliştirdiği etkili atakta ve Erkan Zengin’in kullandığı köşe atışında Hasan Ayaroğlu’nun kafa vuruşunda Ankaragücü kalecisi Korcan topun filelerle kucaklanmasına izin vermedi. İlerleyen dakikalarda ev sahibi takım baskılı oyununu sürdürse de başkent ekibi, pes etmedi ve 44 dakika Anot Pilav’ın güzel pasında sahneye çıkan ve rakiplerini sıraya dizerek ceza alanı içerisinde Kenan Özer, harika bir vuruşla topu filelere göndererek 1-0 öne geçti. İlk yarı atılan tek golle Ankaragücü lehine 0-1 kapandı.
İkinci yarıya ilk yarıda oyuna hızlı tempoyla başlayan Kırmızı-Siyahlı Eskişehirspor, baskılı onadığı karşılaşmanın 57 dk. Ankaragücü kalesinde büyük tehlike yaşadı. Bu dk. Ev sahibi Kırmız-Siyahlı ekibin acar oyuncularından Erdem’in kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda günün başarılı adlarından Korcan, mutlak gole izin vermedi. Dk. 60, Kenan Özer’in sağ kanattan gelişen ve Umut Nayir’in pasında İlhan Parlak’ın attığı ustaca golle skoru 0-2^ye taşıdı. Atılan bu golden sonra Eskişehirspor’un 0-2 ye rağmen hâkimiyeti sürdü. İlerleyen dakikalarda Ankaragücü, gol yememek Eskişehirspor’unda kalesinde gol görmemek için muhteşem bir sahnenin görüntüsünde keyif verem mücadele oldu.
İlerleyen dakikalarda ev sahibi Eskişehir, 90 dk. Erkan Zengin’in sol kanattan geliştirdiği atağında topu Hasan Hüseyin’e verdiği pası bu oyuncu açısı dar olmasına karşın topu filelere göndererek golü buldu. (1-2).
Atılan bu golden sonra karşılaşmayı adına yaraşır bir yönetim sergileyen hakem oyuna 4 dk. İlave etti. Maçın 1-2 biteceği sanılırken, Ankaragücü 90 + 03’de
Ankaragücü’nün oyuncularından Erdem kaleci 90’ ncı dk. Hasan Hüseyin Acarın attığı golle skor 1-2 oldu.
Bu golden hemen sonra karşılaşmanın hakemi oyun süresine 4 dakika ekledi.
Müsabakanın 1-2 biteceği sanılırken. Arif Morkaya’nın harika pasında Günün başarılı adlarından Umut Nayır, takımı ve kendi adına attığı golle önemli deplasman maçında başkent ekibi Eskişehir’i kendi evinde yenerek 3 puanı alan taraf oldu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir