Kalbi duran sporcu son anda kurtarıldı. Amatörün Sesi


2’NCİ AMATÖR MAÇINDA SPORCUNUN KALBİ DURDU
2. Amatör küme 1. Grup maçının 09 dakikasında sporcunun kalbi durmasıyla hayati tehlike atlattı…
Ankara 19 Mayıs 2’ no’lu sentetik çim sahada Ümitköyspor ile Kavaklıderespor arasında oynanan maçın 09 dakikasında karşılaşmanın başlama yeri olan orta yuvarlakta Ümitköysporlu Hüseyin Doğan, aniden olduğu yere yığıldı.
Bu durumu gören karşılaşmanın hakemi Emre Coşkun, zamanında oyunu durdurarak sağlık görevlisini çağırdı. Sağlık görevlisi Hakan Gültekin’in anında ilk tıbbi müdahaleyi yapmasıyla bir can kurtulmasına öncülük etti.
Ümitköyspor oyuncularından 1994 doğumlu Hüseyin Doğan’ın, solunum yetmezliğinden kalbi durdu. Karşılaşmanın 10 dakika durmasının ardından sporcunun Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne ait Ambulansla Hüseyin Doğan’ın acilen Hastaneye gitmesi sağlandı.
Sporcunun görüntü de olduğu gibi ilk müdahaleyi yapan sağlık görevlisi Hakan Gültekin, olası sporcunun hayata döndürülmesinde üstün gayreti oldu.
Sporcunun yere yığılmasında oyunu derhal durduran karşılaşmanın hakemi Emre Coşkun ve stat amiri Zafer Gültekin, tarafından Ambulans çağrılarak sporcunun derhal Hastaneye götürülmesiyle ve sporcunun sağlığına kavuşmasıyla korkulu anların yaşanması böylece önlenmiş oldu.
Hüseyin Doğan’a geçmiş olsun diyoruz…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir