“Konuşacağımız günler gelecek”

Ankaragücü Başkanı Mehmet Yiğiner, Bandırmaspor maçının hakemi Murat Türker’e yüklenirken, önümüzdeki süreçle ilgili çarpıcı mesajlar verdi.

Ankaragücü, lider Bandırmaspor ile sahasında 1-1 berabere kalırken, başkan Mehmet Yiğiner hem bu maçın hakemine tepki gösterdi hem de gelecek dönemle ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.
Teknik ekip ve oyuncuları sahadaki mücadeleden dolayı kutlayan Yiğiner, maçın önüne hakem Murat Türker’in çıktığını ileri sürüp, şunları söyledi:
“Hakem, takdir hakkını hep rakipten yana kullandı. 3 kez avantajımızı kesti. İki net pozisyonda penaltı vermediği gibi bizim oyuncumuza sarı kart verdi. Aleyhimize verdiği penaltı da tartışılır. Hakemlerin kıyımına uğramaya devam ediyoruz. Hatay’da hakem, kaleci Gökhan’ın yumruk attığını söyleyerek penaltı verdi. Maçın ardından rakibin forveti Murat, ‘Kaleci bana yumruk atmadı’ diye açıklama yaptı. Hakemlerin içinde Ankaragücü düşmanlığı mı var bilemiyorum. Hakem puanı bizden aldı, onların hanesine ekledi. Biz hakemlerden adalet istiyoruz. Hakemlerin yaptığını artık hata olarak göremiyorum.”

TARAFTAR TAKIMA SAHİP ÇIKTI

‘Amatöre düşer’ denen kulübü, 2-2.5 senedir ayakta tuttukları ifade eden Yiğiner, şöyle konuştu:
“Lidere karşı nasıl oynadığımızı herkes gördü. Maç biletleri 2.Lige göre ucuz değil. Biletleri bedava yapıp, otobüs tutanlar bile stadı dolduramazken; biz 5, 7.5 ve 10 TL yaptık ve stadı doldurduk. Taraftar takıma sahip çıksın. Biz mücadelemize devam edeceğiz. İnşallah bu günler geçecek. Bizim de konuşacağımız günler gelecek. Böyle devam etmeyecek. Hiçbir şey yapanın yanına kar kalmaz.”

TANDOĞAN’IN ZEMİNİNİ YENİLETEMEDİK

Tandoğan Tesisleri için 1.5 yıl önce müracaat etmelerine rağmen geri dönüşün olmadığını belirten Yiğiner, sözlerini şöyle tamamladı:
“Süper Ligde takımı olmayan bir şehre 30 bin kişilik stat yapıyorlar. Ankara’ya stadı geçtik, Tandoğan’a en ufak iyileştirme yaptıramadık. Tüm uğraşımıza rağmen Tandoğan’daki tesislerimizin zeminini bile devlete yeniletemedik. O kötü zeminde oyuncularımız sakatlanıyor. İnsanların spor yapma hakkı, Anayasa’nın 58 ve 59. maddelerinde yer alır. Devletin görevi, gençlere spor yaptırmaktır. Halk Ankaragücü’nün iyi olmasını istiyor ama yardım alamıyoruz. İnsanlar yanlış yolda ve bunun bir de öbür tarafı var. Müslümanım deyip her türlü film fırıldağı çekenlere; bunları yakıştıramıyorum. Arefeyi görüyoruz ancak bayram yaptırmıyorlar. Seçim öncesi bize 1 adım gelene biz 2 adım gideceğiz. Körü körüne kimseye destek verecek pozisyonumuz yok. Bu böyle bilinsin.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir