Hakemleri rahat bırakın

Bu kadar yaygara kopartarak, kendi camialarınızdaki gündemi değiştirmek anlayışından vazgeçin.

Ligde  bu önemli haftalarda takımlar sezon başında planladıkları hedeflere varabilmek için son hamlelerini yapmaya başladılar. Ama görülüyor ki hemen her zaman yaşadığımız tablo hızla hem gazete manşetlerinde hem de televizyondaki spor programlarının ana konusu haline gelmeye başladı. Buradan kulüp yöneticisi ve futbolculara seslenmek istiyorum; Emeğinizin ve mücadelenizin karşılığını mı almak istiyorsunuz, o zaman rahat bırakın. Kimi mi? Tabi ki hakemi, hakemleri. Maç öncesinde yapılan çeşitli spekülasyonlarla hakemin etki ve baskı altına alınmak istendiği ortada. “Bu hakemler, bu haftaki maçımıza çıkmasın” demek ne demek veya telefonla arayarak başarı dilemek ne demek !!!

Neyse o işin ayrı yönü, biz konumuza gelelim; Bence en büyük desteği psikologdan çok kulüp yöneticileri sağlayabilir. Bu tip açıklamalar yerine, bu zamana kadar bazen yapılmış olan ancak gerçekte samimi olmayan “Biz hakemlerden adil ve tarafsız maç yönetmelerini bekliyor ve yöneteceklerine inanıyoruz” demeçlerini artık tüm spor kamuoyu samimi olarak görmek istiyor. Burada benim üstünde durmak istediğim konu, yöneticiler olarak ne sorunlarınız varsa kendi aranızda halledin ama hakemlere artık karışmayın ve onları rahat bırakın. Bırakın ki, sahada cesaretle maç yönetmeye çalışsınlar. İnanın hakem psikolojik olarak “Aman, bu takım benim hakkımda çok konuştu. Onların aleyhine hata yapmayayım” dediği an, o takım aleyhine hata yapar. Bazen de ters etki yapıp, rakip aleyhine yaptığında da, diğer takım “İşte gördünüz mü, rakip takım etki altına aldı” demeye başlar. Zaten hakemin performansını değerlendiren, verdiği kararları irdeleyip doğru veya yanlış olduğunu söyleyen hakem yorumcuları var.

Neticede “yeter artık” diyoruz, rahat bırakın hakemleri. Bütün takımların zaman zaman ortaya koydukları her yıl tekrarlanan aynı senaryoları izlemekten bıktık. Bu kadar yaygara kopartarak, kendi camialarınızdaki gündemi değiştirmek anlayışından vazgeçin. İstenilen hedeflere varamama sebeplerini bir yerlere yıkma anlayışından vazgeçelim.

KEMAL ÇELİKER

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir